Edis Nederlands
English

Ensemble

Esther Bos Esther Bos (1985)
Al sinds haar vijfde wist Esther dat ze harp wilde spelen, en op haar achtste kon ze (eindelijk) beginnen met harplessen. Eerst op een klein schootharpje, toen al snel op de kleine / Keltische harp. Tien jaar lang heeft ze ook les gehad op de pedaal harp (en de kleine harp) van Mona Moog en met verschillende orkesten mee gespeeld. Maar na die tien jaar kwam ze erachter dat folkmuziek en de Keltische harp haar toch het meeste trok en besloot ze de pedaalharp te laten voor wat het was en verder te gaan met de Keltische harp en folkmuziek!
Het bleek al snel dat het mooi zou zijn om percussie toe te voegen aan de muziek van de folkband. Esther had bij andere folkbands al vaker de Bodhrŗn (Ierse handtrommel) gezien, dus de keuze hiervoor was dan ook snel gemaakt. Om de basis goed onder de knie te krijgen heeft ze een cursus Bodhrŗn gevolgd bij Annemarie de Bie (bekend van de folkband Fling). Djembť en zang (vooral 2e stem) zijn er later extra bijgekomen toen naast de rustige, instrumentale stukken ook up-tempo en zangstukken aan het repertoire werden toegevoegd.

Danielle Doodhagen (1986)
DaniŽlle begon op haar negende met het bespelen van de dwarsfluit. Al snel wist ze dat ze van haar hobby haar beroep wilde maken. Na de middelbare school ging ze dan ook naar het conservatorium om hier de opleiding 'Docent Muziek' te volgen. Ze volgde lessen bij MariŽlle van Zanten. In 2008 studeerde ze voor deze opleiding af en vervolgde het conservatorium met een studie 'Fluit' die ze in december 2011 afrondde. Ze volgde lessen bij Jorge Caryevschi en Gudrun Bourel.
Op dit moment werkt DaniŽlle als Docent Muziek bij Scholengemeenschap Anna Maria van Schurman in Franeker en bij Scholengemeenschap Sevenwolden in Joure en Grou, waar ze ook bandcoach van de schoolband is. In de toekomst wil ze graag haar eigen praktijk voor fluitlessen starten.
DaniŽlle Doodhagen
Behalve de muziek is reizen een grote passie van haar. Dit in combinatie met de muziek zorgt voor een grote belangstelling voor wereldmuziek en haar collectie met "wereldfluiten" breidt zich dan ook steeds verder uit. Zo speelde ze o.a. met de griots op straat in Burkina Faso en volgde lessen op de "Nay" in Turkije.
Bij Edis neemt ze naast de verschillende fluiten ook de zang voor haar rekening en schrijft ze arrangementen.

Isabelle Doodhagen Isabelle Doodhagen (1989)
Isabelle begon op haar achtste met vioolspelen bij Nelleke van Beek. Als voorbereiding op het conservatorium vervolgde ze haar lessen bij Arjen Beintema. Daarnaast speelde ze in het Fries Jeugdorkest en het Nationaal Jeugdorkest en deed hiermee veel podiumervaring op in zowel binnen- als buitenland. Vanaf 2007 studeerde ze aan het conservatorium van Zwolle, waar ze lessen volgde van Sylvia van der Grinten. Na haar bachelorexamen te hebben voltooid vervolgde ze haar lessen bij Sarah Kapustin, waar ze in juni 2014 haar masterdiploma behaalde. Naast haar werk als uitvoerend violiste is Isabelle werkzaam als viooldocente in Zwolle, Elburg, Marum en Zuidhorn. Ze volgde masterclasses bij Philippe Graffin, Viktor Kuznetsov, Moshe Hammer, Vadim Brodski en Walter Burian.

Truus de Vries (1986)
Truus heeft van haar negende tot achttiende muzieklessen gevolgd in keyboard, piano en kerkorgel, voornamelijk gegeven door Take Beukema. Ze werkt als communicatiemedewerker bij gemeente Sķdwest-Frysl‚n. Naast Edis heeft ze jaren met Maaike de Vlas gespeeld als "Oct-Opus" en is ze (alt)violist geweest in Salonorkest Sinnema en strijkkwartet Seconda Scelta. Ze treedt veel op met haar vriend, violist en trompettist Rob Faltin. Naast het musiceren componeert ze. Haar composities zijn te beluisteren en gratis te downloaden op www.truusdevries.nl/composities.
Truus de Vries